imaginea se rezuma la portret, ci se intampla din cap pana in picioare

imaginea nu se rezumă la portret, ci se “întâmplă” de sus până jos, din cap până în picioare. acordăm atenție chipului, însă în aceeași măsură ar trebui sa fim preocupați de maspectul mâinilor și pantofi, sau de angajații aflați la baza piramidei, dar care sunt în prima line de comunicare cu clientul. ei sunt primii cu care interacționeză clientul, iar abordarea și înfățișarea lor nu vor trece nicioată neobservate de cei care ne trec pragul.
postura corectă și limbajul nonverbal, înfățișarea care concordă cu ceea ce vrem sa transmitem, detaliile, felul în care scriem sau rostim – toate acestea însumate compun imaginea noastră.
imaginea unui birou oricât de impunător va fi diminuată de o intrare mai prejos decât interiorul, un serviciu de calitate va suferi daca nu va fi prezentat în aceeași manieră prefesionistă, pentru că serviciile, discuțiile și negocierile se întâmplă imediat, atunci, spre deosebire de situația în care cumpărătorul achiziționează un produs pe care îl poate consuma mult mai târziu dupa momentul achiziției, iar intervalul de timp îl va face pe acesta să uite de imaginea vânzătorului.
ceea ce este vizibil clientului este de fapt o mică parte, un varf de iceberg, iar el trebuie sa ne reprezinte corect, pentru ca noi sa ne putem ingriji de lucrurile bune care nu se vad din prima.

One thought on “imaginea se rezuma la portret, ci se intampla din cap pana in picioare

  • 09/16/2014 at 8:42 pm
    Permalink

    Sunt eu insumi in tot ce scriu. Doar ca poate in unele acolrtie (in special in cele pe care le-am publicat si pe voxpublica) nu am putut sa am un ton personal, 100% deschis. Am abordat mai mult idei si principii sub forma de analiza. Nu e ceea ce am facut pana acum pe blog, insa intr-un loc asemenea celui care este voxpublica.ro, trebuie respectate anumite standarde.A fost o schimbare si pt mine si mi-a fost dat sistemul peste cap intr-o oarecare masura.Un lucru e clar: sunt asa cum sunt, cu bune si rele. Nu incerc sa fac nimanui pe plac (adica nu oamenilor, exceptie facand sotia mea) si orice e binevenit sa ma insoteasca pe drum, atata timp cat ma suprta.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *