Maverick – sau idei la final de inceput de an

Doru a lansat un joc al poveștilor lui Maverick. Iar Maverick-ul meu este absolut senzațional, întrunind cele mai frumoase calități, pe care îmi doresc să le împărtășesc și să le regăsesc în cât mai mulți oameni.

Despre cele mai bune investiții, am învățat de la primul lider din viața mea, de la L-Maverick.
Despre forță, viteză de reacție, creativitate în sensul sau absolut, despre încrederea în sine și în abilitatea de a inspira oameni și a le da încredere în ei, dar și despre cel mai important lucru, despre loialitate, am învățat de la D-Maverick.
Despre modestie, discreție și performanță, am învățat de la J-Maverick.
L și D Maverick mi-au mai arătat o lecție fundamentală: vei cădea în viață de 2 ori, de 5 ori, de 9 ori, de 10 ori. Important este însă să te ridici a unsprezecea oara.

Am crescut cu o educație clasică pentru ceea ce o mamă de moda veche considera “demn pentru o viitoare doamnă”. Ani de pian și balet, serate la Opera Națională, seri senzaționale în teatrele bucureștene și toate cărțile care puteau încăpea în casa noastră. Mi s-au deschis orizonturi, uneori mi s-au și închis, însă ceea ce am reținut a fost că “cele mai importante investiții le faci în sufletul și în mintea ta”. Acestea două sunt singurele lucruri care nu îți vor putea fi luate niciodată, de nimeni.
Așa că am învățat să îmi hrănesc mintea și sufletul, am învățat să învăț și am crescut în spritul de a tinde să devin “the best”, indiferent ce cale aș alege în viață. Pentru că așa cum spunea Maverick, nu contează ce alegi să faci, important este să o faci cel mai bine.
Apoi am înțeles creativitatea. Ea nu ține numai de arte, de vizual și frumos, ci ține de tot ceea ce ne înconjoară. Creativitatea se manifestă în orice latură a vieții noastre. Sunt oameni care găsesc soluții zi de zi, în orice situații și domenii, oameni care astăzi fabrică viitorul de mâine. Creativitatea este un absolut, trebuie doar să avem curajul de a greși de 999 de ori și de a fi senzaționali din când în când. Pentru că niciodata nu există idei proaste, doar o multitudine de feluri în care să nu faci un lucru.
Am mai învățat că de foarte multe ori, este vital sa iei decizii rapid, fără ezitare. Un semn de îndoială va fi resimțit de către toți cei care ar trebui să fie alături de tine, să reacționeze alături de tine, cu viteză și mai ales cu precizie și cu cele mai bune arme. Într-o societate extrem de dinamică, claritatea, luciditatea și puterea de a lua decizii rapid și de a le aplica sunt chestiuni pur și simplu vitale. Nu este loc pentru ezitare sau răzgândire. Deciziile se iau, se aplica și se asumă cu toate implicațiile lor și tocmai din acest motiv, sunt puțini cei capabili să le ia și să și le asume.

Tot e la D-Maverick am învățat ce înseamnă loialitatea și cât de puternică este o echipă cu oameni care și-au însușit această valoare. O astfel de echipa este indestructibilă, este “probably the best”. Acești oameni nu lasă loc frustrărilor, invidiei și altor gânduri distructive. Acești oameni functionează imperturbabil și merg ceas către succes sau, de ce nu, către pierzanie. Este o echipă care cu siguranță performează la cel mai înalt nivel, cu legăturile bine sudate, cu oameni ale căror cele mai bune performanțe sunt perfect complementare. Fiecare jucător își cunoaște calitățile și importanța în cadrul echipei, fiecare om știe că este unic și că răspunsul și calitatea constribuției sale sunt extrem de importante pentru succesul echipei. Loialitatea însă nu este naivitate și orice jucător știe că sunt și situații dificile, însă o echipă loială va sta la încasare ca un zid, fără ca o scundă sa aibă vreun dram de neîncredere. iar tocmai loialitatea lor față de ei îșiși va diminua impactul loviturilor.
Modestia și discreția de cele mai multe ori au fost aruncate în derizoriul mediocrității. Nu rar am văzut că se poartă #aroganțele. nu mai promovați tupeul ieftin! Aroganța este o calitate a celor slabi și nesiguri pe capacitățile lor. Modestia și discreția sunt atuurile celor care fac lucrurile să se întâmple, cu profesionalism, la timp și la cel mai înalt nivel posibil. Modestia este atributul celor care știu cine sunt, ce fac și pot și nu mai au nevoie de laudele din piață publică. Discreția este pentru cei care sunt preocupați de cum să facă lucrurile mai bine, decât să se preocupe despre cum să vorbească despre ele. De aceea, nici pe Doru nu îl vedem vorbind prea des și nu ține cursuri sau prezentări, pe cât de des ne-am dori noi.
Modestia și discreția sunt atributele celor ale căror performanțe și rezultate vorbesc despre calitatea lor.

Asa ca fiți cei mai buni, hrăniți-vă sufletele și creierele, fiți loiali, performați și lăsați rezultatele muncii voastre să vorbeasca despre voi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *